15-003 External Image 01.jpg
       
     
       
     
15-003 Internal Image 01.jpg
       
     
15-003 Internal Image 02.jpg
       
     
15-003_Image-07.png
       
     
15-003_Image-06.jpg
       
     
15-003 External Image 01.jpg
       
     
       
     
Off Site Testing of Opening Shutters for Contemporary London Rear Extension by MATA Architects

A side return at ground floor and a contemporary re-imagining of a dilapidated conservatory at first floor of a London terraced house in a conservation area in Islington. The replacement to the existing first floor conservatory is conceived as a ‘reconfigurable box’ in dark stained timber; 4 external vertical louvres that can slide open or shut allow for multiple configurations that regulate levels of privacy, light, shading and security. We have worked closely with specialist fabricators Old School Fabrications who have prefabricated and tested the shutters and cladding components before assembling on site. Video footage by Old School Fabrications.

15-003 Internal Image 01.jpg
       
     
15-003 Internal Image 02.jpg
       
     
15-003_Image-07.png
       
     
15-003_Image-06.jpg