Hillcrest

Client: Private
Budget: N/A
Location: Northamptonshire
Status: Planning

The sensitive extension of a beautiful stone house in Northamptonshire for a young family.

We set out to retain and reuse, in as far as reasonably practicable, the existing stonework which is both beautiful and tells the story of this building up until this moment in time. In selecting weathering steel cladding for the first floor extension we have taken cues from local agricultural buildings clad in various forms of steel that weather and form patinas over time.

The result is a building that, whilst extended, shows a clear trace of the historic building outline. This juxtaposition adds a new chapter to the narrative and history of this building, bringing it into the 21st century, forming a home fit for a growing family whilst also celebrating it's rich past.