Gallery House

3

Information

Client: Private
Budget: N/A
Location: Islington
Status: Stage 3/ Planning
Collaborators:
Structural: Detail Structural Design

Our client, a semi retired couple, have lived in this house, raising a family, for close to 20 years. They originally approached us whilst looking at a site for a new build house nearby. When the purchase of that plot didn’t work out as planned, we helped them assess their options. Our initial work supported a cost/ benefit analysis of staying put vs moving house. The question was, could their home of 20 years be adapted and upgraded for the next chapter of their life? Whilst more space was sought, the priority was on providing better quality space; enhanced natural daylight, a better connection with the garden and a more efficient and functional layout.

Our proposal includes extensions to the rear of the house at lower ground and raised ground floors. A portion of the raised ground floor is removed to carve out a double height void linking this floor with the lower ground floor below. This unlocks new connections between the 2 spaces, increases natural daylight penetration to the kitchen at lower ground floor and facilitates better passive cross ventilation (utilising the principles of the stack effect).

More Images

Drawings

Let's Create Your Home's Next Chapter

Wondering what comes next?

Fill in the form below with your project details and we'll respond in 1-2 days.

1 + 13 =

Book a complimentary 45 minute video call or face to face meeting

View and book here

0203 794 8128